tjugosjunde juli tvåtusentolv

utbutesstudentinlägg

I nästan en vecka i sträck har jag nu drömt om att jag fått mitt avresedatum och varit upp över öronen glad. Men det har alltid varit konstiga avresedatum som inatt, 22 Februari, igår vare det någon gång oktober.

Jag blir tokig av att inte få veta vars jag ska, när jag ska åka dit. Jag vill kunna planera mina dagar lite också! Min kompis osm ska till Mexico vet allt, hon åker om mindre än tre veckor! och en annan är redan i Australien! Jag vill också åka, helst nu nu NUUU!!

Så på lördag ska jag spendera en timme eller två med fina Matilda som åker till Mexico och bara prata utbytessaker. Känns så himla skönt att ha någon i sin närhet som förstår vad man går igenom!

Längtar efter det där mailet/telefonsamtalet från STS när jag får veta vars jag ska. Har så många tankar om det
så det är inte sant.

tjugofemte juli tvåtusentolv

Igår vart det lite snurr på stan. Hem och duscha och ta med lite kläder till Petra. Sen for vi hem till henne och mös framför ett avsnitt OTH och sen såg vi it's complicated, en ganska bra film. Efter att vi sett den blev jag rastlös och fick ett av mina damputbrott å hoppade i sängen. Sen vid 6 la jag mig ner och försökte somna men då kom alla tankar upp i huvudet. Delade lite till Petra sen någon gång där mitt i allt somnade jag på studs.
 
Vaknade vid halv 4 efter världens mardröm. Inte kul alls. Klädde på mig och ringde pappa för att säga att han skulle komma och betala linserna och sen sprang jag in på toa. pratade lite med Petras mamma sen kom pappa och hämtade mig. For och fixade det med linserna och sen hem för att käka. Väntar nu på pappa så att jag kan snöra på mig skorna och promenera tillbaka till Petra =)

tjugofjärde juli tvåtusentolv

Sitter vid Petras dator. Har alldeles nyss vaknat efter att ha snoozat ett antal för många alarm. Vi skulle egentligen gå upp vid 1 men det sket ju sig :p

Vi har väl inga direkta planer för idag vad jag vet så man ser ju vad vi hittar på. Kanske lite fix med moppebilen Tord eller nå sånt :)


tjugoandra juli tvåtusentolv

ett tag sedan jag skrev. På den tiden har jag varit med Petra varenda dag, varit till Luleå över dagen, varit en del med Kim å André, även sovit där några nätter ;). Sen har det väl hänt en massa andra roliga saker som jag inte kan komma på nu.

Inatt har jag sovit helt själv i Petras stuga då Petra tydligen inte skulle sova. Vet inte om hon är vaken eller sover nu då jag inte har hunnit höra med henne. Var i alla fall tvungen å slå på en film så det inte skulle bli så tyst så drog igång Dear John.

Nu ska jag kolla klart den andra filmen som jag också slog på som jag inte vet vem det är sen ser vi vad som händer :)

sextonde juli tvåtusentolv

År sedan jag skrev sist. Kan bero på att jag inte har haft tillgång till internet eller dator på länge. Sen jag skrev sist har Petras kompis Felicia från örebro varit här mån-fre så jag har umgåtts med dom, sen i fredags for hon hem vid tre och vid 6 stack jag och Petra och hennes päron till hennes stuga, igen. Vi chillade där över helgen och igår när vi kom hem for vi å raggade på stan. Vi mötte Kim och Andre så vi lekte nå slags kurragömma/pelle med moppebilen och moppen.

Sen stannade vi och pratade med dom sen bestämde vi oss för att fara hem och käka och sen for vi till Kim och tittade film. Har sovit så himla dåligt inatt i soffan. Dels för att jag delade den med Andre och för att det var så j****vla varmt.

Vaknade vid 12 och funderade på att gå hem men det är så långt att gå så frågade pappsen om han kunde hämta vilket han gjorde. Har kommit hem för en timme sen och ska på linsundersökning om 40 min. Har kommit ur duschen för ett tag sen så måste skynda på å hitta nå kläder så nästan allt ligger hos Petra :)

sjunde juli tvåtusentolv

Sitter här i Petras stuga. Kom som sagt hit i onsdags vid 5, då handlade vi lite och sen började vi måla stugan. Det har vi roat oss med i några dagar och sen har vi varit in till boden ett x-antal gånger med mopedistbilen ;) Sen har vi åkt båt, babblat med ante, tittie å markus som har varit här. Sen har vi väl gjort lita andra saker som spontan färgat mitt hår. Lista ut färgen själv, kan säga att min blonda slinga är ett minne blott efter 10 månader :) Har typ bara sprungit runt i myskläder å njutit av livet, stuglivet är bara för bra ibland!

Nu är Petra i duschen och Linda, Sebbis å Hasse är ute och fiskar. Senare ska vi väl grilla och sånt. Imorgon är det hemfärd som gäller. Hade tydligen fått mitt pass där hemma :)

fjärde juli tvåtusentolv

har nyss vaknat. Ska snart knata iväg för att fixa tågbiljett till min fina Petra som befinner sig i sin stuga i Boden. Åker dit idag vid 3 så det lär inte vara någon uppdatering förrän på söndag :) Men jag finns alltid på sms för dom som har mitt nummer. Måste packa ner lite kläder jag tvättade och fixa mig sen är jag fit for fight! Nu ska jag ta vara på sommarlovet och alla dess stunder!

Vi hörs om några dagar!

tredje juli tvåtusentolv

For till Stockholm igår kl. 6 på morgonen. Lena plockade upp mig och vi fixade ett foto till visumet. Sen for vi hem och lämnade av saker. For till Väsby och fixade lite saker. Sen hem och läste bok i soffan. Somnade ett tag och vid 3/4 åt vi pasta, kyckling och sallad. Läste lite mer bok och sen for vi till Kista. Där shoppade vi och såg Hunger Games på bio. Den var bra, väldigt bra! Sen for vi hem, fikade och sen la vi oss och sovde.

Idag var det upp kl.6. Käkade frule och gjorde oss klara för att fara. Kom till ambassaden vid 7.20 och varm klar 9.12. Vid 10.30 plockade Lena upp min och vi åkte och käkade på Josefina. Det var supergod mat! Sen hem och satte oss i solen å läste i två timmar. Så såg jag att jag fått färg. Myyys! Sen gjorde vi hemma gjord glass och Petra frågade om jag vill komma till boden. Så dit blir det imorgon eller Torsdag. Sen solade jag lite och sen var det bara att bege sig till flygplatsen vid 17.30. Gick genom säkerhetskontrollen och sa hejdå till Lena. Då satte jag min på hava java och fikade/åt. Sen hoppade jag på planet och kom hem vid 10 :)

tredje juli tvåtusentolv

Ambassaden idag då. Kom dit vid 7.20 och redan då avr det kö.
Vid 7.40 började dom släppa in folk. Vid 8 blev jag intagen till säkerhetskontrollen. Fick ge mitt pass och visa undersidan av skorna. Gå in i "säkerhetshuset" sätta mina saker på bandet. Tog tillbaka som på andra sidan av röntgen saken och metalldetektorn. Sen tog dom min telefon och jag följde den gula linjen till ett annat hus. Fick sätta mig ner och vänta på min tur. Gick fram å gav iväg alla mina papper och satte mig igen. En halvtimme gick jag jag fick gå och ge fingeravtryck.
Sen satte jag mig å väntade i 20-30 min igen å då fick jag gå på intervju. Hon frågade vilken årskurs jag slutat, om jag visste vars jag skulle och vars jag ville hamna. Sen sa hon att jag var godkänd och att visumet borde komma hem om en vecka.

Så då var det fixat och klart! On step closer to the US! :D

första juli tvåtusentolv

Har vaknat vid elva, satte på lite musik och svarade på sms jag fått när jag sovit, gick ner och åt och bara chillade. Sen nyss har jag klätt på mig och fixat mig. Vi måste fixa klart visumpapperna, då jag ska dit på tisdag. Sen ikväll middag på kilen, tror det blir där. Sen packning till Stockholm. Kanske hinner snacka lite skit med en fin vän.


fina syster from antoher mother ♥

Fyfan Petra..
JA, det kommer inte vara lätt att lämna dig, det kommer vara ett helvete. Våran vänskap har gått upp och ner. Ibland har vi inte alls umgåts eller pratat och iblan är det helt tvärtom, vi är med varandra dagar i sträck. Måste bara säga, TACK, för att du är världens bästa vän! Det finns inget som kan mätas med dig. Du har alltid funnits där för mig! Vad det än har gällt, du har gett mig så himla mycket genom livet. Du är en vän att lita på.
 
Alla tokiga saker vi har gjort tillsammans. Jokkmokk, lapparna, sladdar, snöhögar, luleå, Taizé, Öjebyn, nattpromenaderna och framför allt, MIDSOMMAR 2012!!! Tack för att du gjorde den till den bästa någonsin! (+ dom 2 andra). Den kommer jag komma ihåg livet ut. Jag har nog aldrig haft så kul som jag har med dig med någon annan. Allt vi gör är helt tokiga. Ofta är det inget bra, bara onödigt skit.
 
Du är så himla fin. Petra, du är din helt enga person som inte kan beskrivar med ord, man måste få uppleva det själv. Fast du kan var lite läskig när du blir sur eller ledsen. När du är så får jag rysningar så fort jag tittar på dig, för jag vill hjälpa till men jag suger på att prata om saker, säger bara samma sak hela tiden och tycker att jag inte duger till. Som att du egentligen har någon bättre att prata med, men jag hoppas du vet att jag finns här för sig och vill hjälpa dig!
 
Jag klara mig knappt utan dig i mindre än en vecka. Jag har typ abstines efter att få vara med dig! Jag hatar att sova själv på helgerna, i min egna säng. För det är i din säng jag brukar sova på helgerna, eller iaf oftast. Allt känns så konstigt. Jag saknar att sitta och filosofera med dig och din mamma i köket. Att lyssna på alldelens för hög musik i stugan så man måste slå av när mans ka prata. Bara sådana småsaker gör sig till en rutin. Och hur fan ska det gå när jag är borta i 10 månader?!?! Jag har inte riktigt insett det förut men nu.. Ja det är för jäkla hemskt! Jag vill spendera så mycket tid jag bara kan med dig innan jag far!
 
Ingenting kan beskriva hur jäääävla mycket du betyder för mig! Jag tror inte ens jag vet det själv! Jag hoppas du finns kvar när jag kommer tillbaka, för det kommer jag göra! Vilken tur att jag fick lära känna dig!
 
Jag älskar dig, syster!!♥♥♥
 
 

första juli tvåtusentolv

Nu går jag och sover. Är helt slut efter idag, och veckan.
Har bara varit vaken i sisådär 13 timmar men fiifaaan vad jag är trött. Ser helt mörd bultad ut! Säger Godnatt till alla er där ute! Vissa kanske om några många timmar eller för ett par timmar sedan :)
Imorgon vankas middag med Johanna och Emil sen packning!

Godnatt :)